1 / 13
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Paramythe ontwerpt sweaters met kathedraal

Charlotte De Ridder (19) uit Lint is student Internationaal Ondernemen aan de Karel De Grote Hogeschool. Samen met enkele medestudenten moest ze een eigen bedrijfje oprichten. Het werd een kledinglijn met de naam Paramythe. De studenten ontwierpen zowel sweaters als mutsen.

Kerremans Inge

"Voor een eindproject moest ik, samen met nog zes medestudenten, een 'small business project' maken", zegt Charlotte De Ridder (19) uit Lint. Dat houdt in dat we een bedrijfje moesten opstarten en een product moesten vinden dat we konden verkopen. Uiteindelijk kwamen we bij een eigen kledinglijn uit. We wilden het bewust niet te ver gaan zoeken. Kleren draag je immers elke dag. Het is nuttig en iedereen heeft het nodig. Toch hebben we getracht om er iets speciaals van te maken."

Verborgen hoekjes

De studenten willen later een eigen onderneming oprichten. "Dit is eigenlijk een eerste stap in die richting", zegt Sophie Fransen. "Op deze manier komen we in aanraking met alle aspecten van het bedrijfsleven. We leren hoe het is om samen te werken in een groep, hoe je iets moet beginnen en verder moet uitwerken tot de verkoop toe."

Samen met een fotograaf zijn de studenten Antwerpen gaan verkennen op een bijzondere manier. "Iedereen kent wel de typische herkenbare plekjes in Antwerpen", zegt Anouk Wijnants (20). "Plaatsen die iedereen kent maar die toch verborgen hoekjes hebben. Zo hebben we bijvoorbeeld een sweater met de klok van het centraal station. Vele reizigers passeren hier, maar velen hebben ze misschien nog nooit opgemerkt. Het is vooral dat wat onze kledinglijn zo uniek maakt."

Margo Tilborghs

Lees het volledige verhaal in uw krant - editie Zuid.