Ziekenhuizen blazen fusie af

Ziekenhuizen blazen fusie af

Ziekenhuizen blazen fusie af

Print
Mol - De directies van de ziekenhuizen van Geel en Mol hebben de geplande fusie stopgezet omdat ze het niet eens geraken. Daardoor kan het beloofde hartcentrum voor de Zuiderkempen niet in het Geelse ziekenhuis komen.

De fusie van het Geelse Ericaziekenhuis en de Molse Heilig Hartkliniek had begin 2014 een feit moeten zijn. Maar de directies hebben nu verrassend de stekker uit de onderhandelingen getrokken. Ze raken het niet eens over het aantal afgevaardigden in de raad van bestuur en over de verdeling van de pensioenlasten van het statutair personeel.

“Dit is een slechte zaak voor de geneeskunde in de Kempen”, reageren de artsen van beide ziekenhuizen en de lokale huisartsen. Zij blijven sterk achter een ziekenhuisfusie staan.

De ontgoocheling bij de artsen is des te groter omdat het in het water vallen van de samensmelting ook betekent dat het Geelse ziekenhuis geen B2-hartcentrum toegewezen kan krijgen, want de fusie was daartoe een voorwaarde. In zo’n hartcentrum zouden ook katheterisaties kunnen worden verricht, in de eerste plaats ingrepen waarbij een vernauwing van een ader kan worden weggewerkt met behulp van een ballon of stent. Patiënten uit de Zuiderkempen zullen voortaan dus naar de universitaire ziekenhuizen of naar Turnhout moeten (blijven) gaan voor zulke ingrepen.

Lees meer in Gazet van de Kempen, blz. 13

Foto Hilde Van Geirt
MARC HELSEN

Meer voetbalnieuws