Tractor rijdt naar jaren vijftig

Wat vijftien jaar geleden bij Rosette Moscato, alias Mie Tracteur, begon als een fascinatie voor tractoren, mondde anderhalf jaar geleden uit in een mobiel museum. Nog tot 6 januari kunt u daarin de kerstsfeer anno 1950 opsnuiven.

dvansant

Met oog voor het allerkleinste detail en zo realistisch mogelijk weet de half Siciliaanse Rosette Moscato de sfeer van Kerstmis uit de jaren vijftig weer tot leven te roepen. “Ik kijk een heel jaar uit naar leuke attributen en meubeltjes om uiteindelijk tot het complete beeld te komen dat ik al in mijn hoofd had.” Met een bagage als etalagiste weet ze hoe ze iets moet presenteren. En in haar eigen mobiele museum kan ze zich ten volle uitleven. “Het is mijn passie, meer nog mijn wereld, ik ben er constant mee bezig”, bekent ze.

En ze doet dat gratis. Het museum is vrij toegankelijk. “Het is gewoon mijn bedoeling om mensen een goed gevoel te bezorgen.”

Begin van de maand trok ze met haar Sintmuseum naar vijf scholen. “In twee weken tijd heb ik meer dan duizend kinderen rongeleid.” Met Pasen tovert Mie Tracteur haar omgebouwde werfkeet om tot een paasmuseum, compleet met paashaas en een massa eitjes. En het hele jaar door is het een plattelandsmuseum waarmee ze achter haar tractor door het Vlaamse land trekt. “Het afgelopen jaar heb ik daarmee zo’n 1200 kilometer afgelegd.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Regio Noord

www.mietracteur.eu

Foto Mia Uydens ELKE LAMENSMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio