Music for Life klokt na actieweek af op ruim 2,5 miljoen euro

Music for Life klokt na actieweek af op ruim 2,5 miljoen euro

Music for Life klokt na actieweek af op ruim 2,5 miljoen euro

Print
Boom - In het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom is dinsdagavond "De Warmste Week" van Music for Life afgesloten. Dit jaar draaide de eindejaarsactie van Studio Brussel niet rond één, maar wel 732 goede doelen. Ruim 1.800 acties over heel Vlaanderen zorgden in combinatie met het traditionele plaatjes aanvragen voor een voorlopige totaalsom van 2.501.987 euro.

Door het stormweer bleef het Music for Life dorp in De Schorre van maandagavond tot dinsdagmiddag dicht en ook dinsdagnamiddag waren de weergoden het toegestroomde publiek niet bepaald gunstig gezind. De slotshow vond dan ook plaats tijdens een stevige regenbui, maar dat kon de pret nauwelijks bederven.

Voor vrijwilligers

"Het doet ontzettend deugd om te zien hoeveel mensen zich weer solidair getoond hebben", aldus Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. "We hebben dit gedaan voor alle mensen en verenigingen die zich al jaren met hart en ziel voor anderen inzetten. We zijn blij dat we hen met Music for Life de aandacht hebben kunnen geven die ze verdienen."

De achtste editie van Music for Life werd net als de eerste jaargangen aan elkaar gepraat door drie StuBru-presentatoren: Linde Merckpoel, Siska Schoeters en Stijn Van de Voorde. Zij moesten ditmaal niet in een glazen huis honger lijden, maar brachten de actieweek in openlucht door in een speciaal ingerichte buitenstudio. Ze werden daarin gesteund door de zowat 38.000 mensen die de voorbije dagen in De Schorre langskwamen, onder meer voor optredens of een overnachting op de Music for Life camping.

Belga, foto Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio