1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

"De passie om les te geven werkt aanstekelijk"

Bij brandweer Nijlen weten ze duidelijk iets van branden blussen af. Bij het brandweeropleidingscentrum Campus Vesta in Ranst is één op drie instructeurs na zijn uren vrijwilliger bij de brandweer van Nijlen.

Provoost Bert

Als de Nijlense brandweer uitrukt, dan doen ze dat met kennis van zaken. Het zou een logische conclusie kunnen zijn als je het personeelskader van Campus Vesta bekijkt. Als je er vraagt wie er als vrijwilliger bij brandweer Nijlen werkt, dan steken vijf opleiders en medewerkers van de logistiek hun hand omhoog. "Zo goed als iedereen in ons korps is bevlogen door bijleren en kennis delen", vertelt opleider Geert Gijsemans, die onlangs de titel van adjudant kreeg. "Je merkt dat de brandweer toch vaak hetzelfde profiel mensen aantrekt, die allemaal een bepaalde drang hebben om iets maatschappelijk relevant te doen. We zijn blij dat we onze kennis kunnen doorgeven."

Fred De Rijck van brandweer Nijlen stond zelfs mee aan de wieg van de provinciale brandweerschool. Hij was er van in het begin bij, toen Campus Vesta nog PIBA heette. "We hebben bij brandweer Nijlen altijd intern veel opleidingen georganiseerd, daaruit ontstond mijn interesse in lesgeven en zo begon ik destijds zelf les te geven aan de brandweerschool. Inhoudelijk is ons korps heel hard bezig met zichzelf constant te verbeteren. Bij ons telt: het is niet wat erop hangt van sterren en strepen, maar het draait om wat in de persoon zit. Wij volgen als vrijwilligers geen opleidingen voor het prestige, maar puur om betere pompiers te worden. Met die spirit is goesting om je kennis te delen onvermijdelijk. De passie om les te geven werkt aanstekelijk", weet de adjudant, die in Ranst hoofdinstructeur van de afdeling brandweeropleidingen.

Naast Gijsemans en De Rijck werken ook nog Nijlenaars Gert Verhaegen (instructeur brandweer), Benny Van Gansen (hoofd logistiek) en Stephan Thys (medewerker logistiek) bij Campus Vesta.

Lees meer in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Metropool Zuid.

Foto's Wim Hendrix

Bert Provoost


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio