'Wegpesten' Johnny Thijs maakt captains of industry razend

'Wegpesten' Johnny Thijs maakt captains of industry razend

'Wegpesten' Johnny Thijs maakt captains of industry razend

Print
De top van het Vlaamse bedrijfsleven staat als één man achter de beslissing van bpost-topman Johnny Thijs om op te stappen. Dat schrijft De Tijd.

Lees ook:
Bellens: "Waar is regering mee bezig?"

Karel Vinck noemt minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) een gevaarlijk man, die niet weet wat een bedrijf is. "Er gelden in het bedrijfsleven andere basisregels dan de ideologische waar sommige politici en partijen bij zweren", zegt Vinck. Ook in De Standaard spaart Vinck, ooit topman van de NMBS, zijn kritiek niet. "Labille gaat zuiver ideo­logisch tewerk. Dat mag mis­schien waardevol zijn bij een zie­kenfonds, maar dat is het zeker niet bij een bedrijf dat onderwor­pen is aan de wetten van de markt".

Luc Bertrand, topman van holding Ackermans & van Haaren, wijst op de gevaren van zo'n vertrek zo kort na de beursgang. "Je komt in gevaarlijk vaarwater als je je steengoede ceo zo ziet vertrekken".

Paul Buysse, voorzitter van Bekaert, is streng voor de politici. "De verstrengeling van politiek en economie bij een beursgenoteerd bedrijf is beschamend voor ons land. De politiek steekt voortdurend het vingertje op over over het belang van corporate governance. Wat moeten wij dan zeggen van het circus dat politici bij de overheidsbedrijven opvoeren?".

Belga, Archieffoto

Nu in het nieuws