Thijs: "Gebrek aan vertrouwen"

In een interne mededeling legt bpost-topman Johnny Thijs de reden voor zijn ontslag bij de overheid. Hij voelde "een gebrek aan vertrouwen en steun van de meerderheidsaandeelhouder" in de discussie over zijn verloning. Tegelijk engageert hij zich om, in afwachting van zijn opvolger, ten volle in te zetten op de continuïteit van het bedrijf.

Hieronder volgt de integrale mededeling: "Na 12 boeiende jaren bij bpost heb ik de manier waarop de politieke overheid de discussie over verloning gevoerd heeft als een gebrek aan vertrouwen en steun van de meerderheidsaandeelhouder ervaren. In deze omstandigheden is het beter voor alle belanghebbenden dat ik andere wegen insla.

Continuïteit

In afwachting van de komst van mijn opvolger zal ik me ten volle inzetten om de continuïteit en de discipline in het bestuur van het bedrijf te verzekeren. Ik wil alle medewerkers, de collega's van het directiecomité, de voorzitter van de raad van bestuur, mevrouw Durez, en de leden van de raad van bestuur bedanken voor hun onafgebroken inzet en steun."

Lees ook: Johnny Thijs stapt op als gedelegeerd bestuurder bpost

Belga, archieffoto

Nu in het nieuws