CD&V: "Vanackere kan verkozen raken vanop derde plaats"

Steven Vanackere kan een zitje in het Europees parlement veroveren vanop de derde plaats. Dat is zondag te horen bij CD&V. De partij hoopt dat de voormalige vicepremier alsnog wil opkomen bij de Europese verkiezingen.

mceulemans

"In mei 2014 komt er allicht een einde aan mijn politiek werk", liet Vanackere zondag weten op zijn Facebookpagina. Het kamerlid is teleurgesteld dat hem niet de tweede plaats op de Europese CD&V-lijst werd aangeboden. "Ik was nochtans zeer graag naar het Europees Parlement gegaan, om ook na de splitsing van BHV toch in de (inter)nationale politiek actief te blijven", schrijft Vanackere.

Thyssen en Belet

De partij bevestigt zondagmiddag dat de eerste twee plaatsen op de lijst naar Marianne Thyssen en Ivo Belet gaan. Die zetelen momenteel in het parlement met Jean-Luc Dehaene, die niet langer kandidaat is. "Steven Vanackere heeft de derde plaats aangeboden gekregen", is te horen bij CD&V.

Dat is volgens de partij een verkiesbare plaats, gezien het feit dat CD&V in de huidige legislatuur drie verkozenen heeft. "Als we een sterke lijst kunnen maken, wordt het makkelijker om opnieuw drie parlementsleden te sturen." CD&V hoopt dat Vanackere alsnog zal ingaan op het aanbod. Wat er nog mogelijk is als hij dat niet doet, wil de partij voorlopig niet kwijt.

Lees ook: Steven Vanackere wil uit de politiek stappen

Belga, archieffoto

Vastgoed

Jobs in de regio