ACW handhaaft klacht voor laster tegen N-VA'er Dedecker

De christelijke arbeidersbeweging ACW handhaaft de klacht voor laster en eerroof die het tegen N-VA-Kamerlid Peter Dedecker heeft ingediend. Dat heeft ACW-voorzitter Patrick Develtere woensdagavond gezegd in Terzake (Canvas).

mceulemans

Dedecker beschuldigde eerder dit jaar het ACW van fiscale fraude en stapte naar de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) en naar het gerecht. De BBI heeft haar onderzoek afgerond en geconcludeerd dat er geen sprake is van fraude, maar het ACW moet wel 9,5 miljoen euro bijkomende belasting betalen. N-VA'er Dedecker zag in die bijkomende belasting dan weer een bewijs van zijn gelijk.

Laster en eerroof

Het ACW stapte op zijn beurt naar de rechter met een klacht voor laster en eerroof tegen Dedecker. De christelijke arbeidersbeweging trekt die klacht niet in nu blijkt dat er van fraude geen sprake is. "Het is makkelijker om met modder te smijten dan om modder te ontwijken", zei Develtere.

"Meneer Dedecker heeft maanden met modder gegooid, ons beschuldigd en ons imagoschade bezorgd. De rechter moet nu uitmaken of hij dat überhaupt had mogen doen". Of het ACW een nieuwe naam krijgt, is nog niet helemaal duidelijk. Als het aan Develtere ligt, zal dat wel het geval zijn, zei hij nog.

Belga, archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER