Jan Mortelmans stapt na 25 jaar uit gemeenteraad

Jan Mortelmans stapt na 25 jaar uit gemeenteraad

Jan Mortelmans stapt na 25 jaar uit gemeenteraad

Print
Lier - Jan Mortelmans (49, Vlaams Belang) stopt als gemeenteraadslid. Hij maakt plaats voor partijvoorzitter Olivier Peeters (29).
Mortelmans zetelt sinds januari 1989 in de Lierse gemeenteraad. Tijdens de gemeenteraadsverkiezing van 2006 werd hij de populairste politicus, na Marleen Vanderpoorten (Open Vld). Zijn partij haalde toen negen zetels. Na de gemeenteraadsverkiezing van 2012 viel het VB in Lier terug op drie zetels.

"Dat resultaat heeft me diep teleurgesteld. Ik vond het bovendien erg jammer dat ons raadslid Olivier Peeters daardoor net niet herverkozen geraakte. Die twee gegevens hebben me doen beslissen om ontslag te nemen als gemeenteraadslid. Met dit ontslag geef ik ook een signaal voor verjonging", zegt Jan Mortelmans die beroepshalve fractiesecretaris van het VB in de Kamer blijft. Hij blijft ook bestuurslid van de plaatselijke VB-afdeling.

Jan Mortelmans wordt in de Lierse gemeenteraad opgevolgd door partijvoorzitter Olivier Peeters. Die was al eens gemeenteraadslid van 2007 tot 2012.

Chris VAN ROMPAEY

Meer hierover in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Foto CVR: Olivier Peeters en Jan Mortelmans.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio