Slachtoffer spookrijder ontwaakt uit diepe coma

Na vijftien dagen op intensieve zorgen, waarvan negen in een diepe coma, is Serge De Ceulaer (47) opnieuw bij zijn positieven. Hij werd aangereden door een jonge feestvierder die was beginnen spookrijden.

drombouts

De Ceulaer uit Kasterlee staat voor een lange en moeilijke revalidatieperiode. Hij heeft breuken in beide benen en in zijn ribben, maar vooral zijn linkerarm is er slecht aan toe. Allemaal het gevolg van de strapatsen van Maxime S. (19) uit Deurne, die in de nacht van vrijdag 22 oktober onderweg naar huis was van een nachtje stappen in discotheek La Rocca.

Aan de rotonde in Wommelgem reed hij de E313 naar Antwerpen in de verkeerde rijrichting op. Volgens de politie was hij onder invloed van alcohol. Na amper een paar minuten kwam hij Serge tegen.

"Ik kwam van mijn werk als trucker bij Schenk Tanktransport. Ik had de vrachtwagen daar laten staan en reed met mijn Berlingo naar huis. Ik weet nog dat ik de ring verliet, maar daarna is elke herinnering weg", vertelt Serge vanop zijn bed in het Stuivenbergziekenhuis.

Serge werd zwaargewond afgevoerd. Maxime S. bleef zo goed als ongedeerd. Hij had zelfs nog tijd om zich op Facebook om zijn auto te bekommeren. "Van die man heb ik nog niets gehoord", vertelt Serge. "En eerlijk gezegd: het hoeft ook niet. Zelfs al komt hij met excuses, wat heb ik daar aan? Met een sorry koop je niks."

Volgens de huidige informatie zou Serge nog tot eind februari in het ziekenhuis moeten blijven.

Lees meer in Gazet van de Kempen.

DVD

Foto Sarah Van den Elsken

MEER OVER Wommelgem

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio