Bernard Wesphael schreeuwt onschuld uit

Anderhalve maand na zijn aanhouding en inverdenkingstelling voor de dood van zijn echtgenote Véronique Pirotton, houdt Waals parlementslid Bernard Wesphael zijn onschuld staande. In een brief aan Belga klaagt hij de manier aan waarop hij als een schuldige wordt voorgesteld en waarbij het vermoeden van onschuld, waarop elke burger recht heeft, met de voeten wordt getreden.

dvansant

"Vandaag wil ik in enkele woorden met de laatste krachten die ik kon verzamelen, aan iedereen verklaren dat ik op geen enkele manier de dader ben van dat verschrikkelijke drama", schrijft Wesphael vanuit de gevangenis van Brugge. Hij ontkent ook dat hij fysiek geweld tegen zijn echtgenote heeft gebruikt. "Nooit heb ik mijn vrouw geslagen", luidt het.

Wesphael voegt er aan toe dat het verdwijnen van zijn echtgenote hem in pijn onderdompelt, in die mate dat hij zelfdoding lijkt te suggereren. "Het idee Véronique nooit meer te zien, haar nooit meer te kunnen aanraken, van haar te houden, is gewoon ondraaglijk en nodigt me elke dag uit me bij haar te voegen".

Archieffoto Belga BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio