Peter Dedecker (N-VA): "Bewijs van gelijk"

N-VA-Kamerlid Peter Dedecker ziet in het afgeronde BBI-onderzoek een bewijs van zijn gelijk. "Het ACW betaalde volkomen onterecht geen euro belastingen op de miljoenen die ze binnenkreeg uit Dexia", zegt hij. Dat het ACW bereid is 9,5 miljoen euro belastingen bij te betalen, zegt volgens Dedecker ook genoeg.

ikerremans

De Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) heeft geen fraude vastgesteld bij het ACW. Maar de christelijke werknemersbeweging moet wel 9,5 miljoen euro aan belastingen bijbetalen.

Terwijl ACW-voorzitter Patrick Develtere tevreden is dat de fiscus "niet meegaat in het verhaal van fraude", vindt N-VA-Kamerlid Peter Dedecker dat de BBI hem toch gelijk geeft. "Het ACW betaalde volkomen onterecht geen euro belastingen op de miljoenen die ze binnenkreeg uit Dexia", aldus Dedecker.

De N-VA'er, die zelf geen inzage had in de beslissing van de BBI, wijst er ook op dat het enkel gaat om de periode 2010-2012. "Over de periode voor 2010 moet er van een veelvoud aan onterecht niet-betaalde belasting sprake zijn", stelt Dedecker. Hij vindt het ook veelzeggend dat het ACW zich neerlegt bij het bijbetalen van 9,5 miljoen euro aan belastingen. "Dat toont aan dat men er met 9,5 miljoen euro bijkomende belasting al bij al nog goed vanaf komt."

Naast het fiscale onderzoek loopt er ook nog een strafrechtelijk onderzoek naar misbruik van vennootschapsgoederen en belangenvermenging in hoofde van het ACW ten nadele van de 800.000 gedupeerde Arco-coöperanten. Dedecker hoopt dat er ook daar snel duidelijkheid is.

Lees ook: Geen fraude bij ACW, wel 9,5 miljoen bijbetalen

Foto Isopix

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER