Assepoester krijgt moderne twist in nieuwe musical van Stany Crets

Assepoester krijgt moderne twist in nieuwe musical van Stany Crets

Assepoester krijgt moderne twist in nieuwe musical van Stany Crets

Print
In de Stadsschouwburg in Antwerpen is zondag de musical 'Assepoester, het tamelijk ware verhaal' in première gegaan. Tekstschrijver en regisseur Stany Crets heeft het klassieke sprookje een eigentijdse make-over gegeven, compleet met flitsende kapsels, lycra broeken en elektrische gitaren.

De musical vertelt het wel gekende verhaal van een weesmeisje dat door haar boze stiefmoeder en stiefzussen als slaafje wordt behandeld. Klassieke elementen als het galabal, de prins en het glazen muiltje blijven behouden. Nieuw aan deze Assepoester is het personage van de cynische journalist die de verschillende scènes aan elkaar praat.

De versie van Stany Crets schuwt ook het zeemzoeterige en gaat de gruwelijke details - die vroeger in sprookjes gebruikt werden om de zedenlessen die ze wilden overbrengen meer kracht bij te zetten - niet uit de weg. Zo worden de voeten van de stiefzussen door een gekke chirurg verminkt om in het muiltje te passen en worden de ogen van de stiefmoeder uitgepikt door witte duiven. Toch is Assepoester geschikt voor jong en oud.

De musical loopt nog tot eind december in Stadsschouwburg Antwerpen en verhuist in januari naar Capitole in Gent. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Charlotte Campion (Assepoester), Laurenz Hoorelbeke (prins), Ann Van den Broeck (stiefmoeder), Sébastien De Smet (reporter), Maaike Cafmeyer en Fleur Brusselmans (stiefzussen).

Assepoester is de laatste musical van 'Musical van Vlaanderen', dat voortaan als 'Theater Publiek' door het leven zal gaan. De organisatie krijgt met Stany Crets ook een nieuw artistiek directeur. Hij neemt de fakkel over van Geert Allaert.

Belga

Nu in het nieuws