"Kielse fans zijn welkom"

De Wommelgemse burgemeester Frank Gys (N-VA) zegt dat de supporters van KFCO Beerschot Wilrijk zondag welkom zijn in zijn gemeente.

ikerremans

De Kielse ploeg speelt zondagmiddag op het terrein van Ternesse in Wommelgem. En de verwachting is dat er opnieuw veel Beerschotsupporters aanwezig zullen zijn.

Met zijn open brief speelt Frank Gys in op de commotie die vorige week is ontstaan op het Kiel. De burgemeester van Lille vaardigde toen een plaatsverbod uit voor Beerschotsupporters die in het verleden een stadionverbod hadden. Dat leidde tot felle protesten bij de Kielse fans en een gedeeltelijke boycot van de wedstrijd op Lille.

Wederzijds respect

In Wommelgem zal dat niet het geval zijn. “Ik heet u zondag van harte welkom op de velden van Ternesse. Persoonlijk geloof ik er zeer sterk in dat feiten uit het verleden niet mogen blijven meespelen en daarom heb ik besloten om geen plaatsverbod uit te vaardigen voor bepaalde supporters. Ik reken dan ook op wederzijds respect”, aldus de Wommelgemse burgemeester.

Frank Gys gaat uit van een leuke pot voetbal. “Ik kijk uit naar de fantastische sfeer die jullie vaak meebrengen en hoop op een aangename zondagnamiddag.”

Verder vindt de burgemeester dat de beste op het veld moet winnen en hoopt hij stiekem op een puntendeling. Op het Kiel wordt tevreden gereageerd op de open brief van de Wommelgemse burgemeester.

Foto WH

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws