Vrijwilligers redden naschoolse kinderopvang

Vrijwilligers redden naschoolse kinderopvang

Vrijwilligers redden naschoolse kinderopvang

Print
Duffel - Er komt vanaf 6 januari een afzonderlijke buitenschoolse opvang voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar.
"Tot voor kort slaagde het Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) in Duffel erin de vraag naar voor- en naschoolse opvang volledig te beantwoorden. Het vergde vaak heel wat creativiteit op het vlak van organisatie, beschikbare ruimte en personeelsinzet, maar alle Duffelse gezinnen die behoefte hadden aan buitenschoolse opvang, konden verder geholpen worden. Tot we eind augustus, begin september werden geconfronteerd met een plotse en ongeziene stijging van nieuwe aanvragen", zegt Saskia Lambrechts, directeur kinderopvang bij de vzw Emmaüs, die het IBO in Duffel uitbaat.

Er volgde onmiddellijk overleg met het gemeentebestuur. "Binnen het Lokaal Overleg Kinderopvang werd gezocht naar een snelle en kwalitatieve oplossing.
En zo is de Tieneropvang in het leven geroepen. Vanaf januari 2014 worden de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar uit de IBO-structuur gelicht en worden zij in een afzonderlijke structuur opgevangen. Zo ontlasten we het IBO én komen we tegemoet aan de vraag van ouders naar buitenschoolse kinderopvang", stelt schepen van Gezinsbeleid An Verlinden (sp.a).

Dat de Tieneropvang, weliswaar noodgedwongen om budgettaire redenen, met vrijwilligers werkt, maakt dit initiatief zeer uniek. Een zestigtal kandidaten reageerde op de oproep en twintig werden er geselecteerd.

Chris VAN ROMPAEY

Foto: Schepen An Verlinden, vrijwilligers Lutgarde Gettemans, Livia De Coene en Linda Leys, en directeur Saskia Lambrechts.

Foto Patrick Hattori

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio