Dewaele schuldig aan doodslag op echtgenote

Dewaele schuldig aan doodslag op echtgenote

Dewaele schuldig aan doodslag op echtgenote

Print
De assisenjury in Brugge heeft Jess Dewaele (36) schuldig bevonden aan doodslag op zijn echtgenote Vanessa Dejaeghere (33). Van voorbedachten rade is er volgens de jury geen sprake. Met de argumenten van de verdediging hielden de juryleden geen rekening.

Op 5 maart 2012 kon Jess Dewaele door de sneeuwval niet werken als tuinaannemer. Toen hij die ochtend terug thuis kwam, merkte hij dat zijn vrouw een saunabezoek gepland had met haar minnaar Wim Decleir. De beschuldigde had zich neergelegd bij de nakende scheiding, maar kon de nieuwe vernedering niet verkroppen.

Na enkele vuistslagen te hebben uitgedeeld, zocht de Waregemnaar naar een nieuw wapen. Met de botte kant van een hakbijl deelde hij nog vier klappen uit. Vanessa Dejaeghere probeerde tevergeefs te vluchten. Dewaele probeerde haar te wurgen, maar dat bleek onmogelijk door het vele bloed. Uiteindelijk wurgde hij zijn echtgenote met een broeksriem.

De verdediging had in de pleidooien uitlokking en onweerstaanbare dwang ingeroepen. De jury oordeelde dat daar geen sprake van kon zijn.

Belga

Foto: Jess Dewaele

Foto Belga

MEEST RECENT