Genk wint en pakt 14 op 18 in Europa League

Genk wint en pakt 14 op 18 in Europa League

Genk wint en pakt 14 op 18 in Europa League

Print
In de laatste match in de groepsfase van de Europa League is KRC Genk gaan winnen op het veld van FC Thun. Jelle Vossen zorgde voor het enige doelpunt van de avond.

De Limburgers waren al zeker van groepswinst en Genk-coach Mario Been deed dan ook een beroep op enkele jonkies. Na tien minuten scoorde een van hen al. Limbombe zette voor vanop links en Siebe Schrijvers tikte de openingstreffer in doel. Maar de Roemeense scheidsrechter Alexandru Dan Tudor keurde de goal af omdat Schrijvers de bal met de hand zou hebben meegenomen. Niet veel later maakte Thun-verdediger Sulmoni hands, maar de bal ging niet op de stip.

De bezoekers hadden het overwicht en dat leidde in de 32ste minuut tot de 0-1. Randje buitenspel tikte Jelle Vossen zijn vijfde Europese goal dit seizoen tegen de netten. Net voor de rust kwamen de Zwitsers dicht bij de gelijkmaker, maar Schrijvers bracht op de lijn redding.

De tweede helft bracht weinig opwinding, tot ongenoegen van de 5.185 verkleumde toeschouwers in de Arena Thun. De thuisploeg probeerde een paar keer te dreigen, maar voor veel gevaar zorgden de broertjes Schneuwly en Krstic niet. Genk-doelman Van Hout moest een kwartier voor tijd een knappe reflex uit de mouw schudden op een poging van Schneuwly. Invaller Cássio knalde wat later van dichtbij hoog over.

De 0-1 bleef op het scorebord staan. Door deze nieuwe overwinning doet blauw-wit het zelfs twee punten beter dan vorig seizoen in de groepsfase van de Europa League. Het haalde 14 op 18.

Foto Photo News

Meer voetbalnieuws