Staking bij Justitie van start gegaan

Staking bij Justitie van start gegaan

Staking bij Justitie van start gegaan

Print
De staking bij Justitie is donderdagavond van start gegaan. Gevangenispersoneel en het personeel Beheer en Toezicht van de rechterlijke orde legden om 22 uur het werk neer.

De volledige groep van Justitie volgt vrijdag. Deze staking was volgens de vakbonden onafwendbaar gezien het immobilisme, het gebrek aan onderhandelingen en vooral een gebrek aan respect voor haar personeel door de minister van Justitie. "Of hoe kan je anders de 16 ontslagen, het niet verlengen van contracten, binnen de Justitiehuizen noemen op de vooravond van de aangekondigde actie? We hopen dat de minister van Justitie dit signaal klaar en duidelijk begrijpt en de nodige stappen onderneemt om erger te voorkomen", zegt Luc Neirynck van ACV Openbare Diensten.

Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) liet eerder al weten dat ze de woede van de vakbonden van de gerechtsambtenaren begrijpt, maar ze wijst erop dat ze niet alle onzekerheid in tijden van hervorming kan wegnemen. "Elke grote hervorming gaat gepaard met onzekerheid en manifestaties", zei Turtelboom donderdagavond ook nog in Terzake op Canvas. "Ik begrijp dat. Maar vriend en vijand zijn het erover eens dat justitie hervormd moet worden. Ik kan niet elke onzekerheid wegnemen."

Lees ook: Gerechtspersoneel krijgt zelfde statuut als ambtenaren

Belga

Archiefbeeld Belga

.

Nu in het nieuws