1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bart Peeters is de echte niet

Wie zich verheugt op het optreden van de coverband Feel-Good! met Bart Peeters op 27 december op de Grote Markt kan bedrogen uitkomen. Het gaat immers niet om de bekende Bart Peeters, maar om een toevallige naamgenoot.

Goris Leen

“Sinds enkele maanden hebben we bij ‘Feel-Good!’ een nieuwe zanger Bart Peeters, een naamgenoot van de bekende Vlaming. Tijdens 'Kerst in Turnhout', georganiseerd door Markt-Events, treden wij op. Maar, dat optreden heeft al voor heel wat misverstanden gezorgd”, vertelt Johnny Hendrickx, gitarist en manager van ‘Feel-Good!’. Tijdens de onderhandelingen met Markt Events vermeldde Feel-Good! dat ze een nieuwe zanger hebben die Bart Peeters heet en dat staat nu heel expliciet vermeld op de affiches.

“Het is natuurlijk geen leugen want het gaat ook echt om Bart Peeters, maar we willen de mensen geen illusies geven”, aldus Hendrickx. Zelfs de BV Bart Peeters kwam al om een woordje uitleg vragen. “Onlangs werd ik opgebeld door het managementbureau van Bart Peeters met de vraag wat dit te betekenen heeft. Ik heb hen toen uitgelegd dat het om een naamgenoot gaat en dat we het proberen recht te zetten.”

Leuk detail Maar, voor een rechtzetting bleek het te laat want al het promotiemateriaal is al gedrukt en verspreid door Markt-Events. “We zijn niet van plan om de affiches weg te halen en ze opnieuw te laten drukken”, zegt Guy Van der Stuyft van Markt-Events. “Zo’n link leg je nogal snel natuurlijk. Zelf kreeg ik ook telefoon van fans die kaarten wilden en ik heb hen toen duidelijk gezegd dat het niet om de echte gaat. Maar niemand kan er iets aan doen dat de zanger van Feel-Good! ook Bart Peeters heet, het is enkel een leuk detail”, aldus Van der Stuyft.

Of de toeschouwers op 27 december massaal zullen toestromen voor Bart Peeters is nog afwachten, maar de mannen van de coverband zijn er alvast klaar voor en ook de echte Bart Peeters is bij hen altijd welkom.

Leen Goris

MEER OVER Bart Peeters

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio