Els de Schepper gaat voluit in zaalshow 'Feest'

Els de Schepper gaat voluit in zaalshow 'Feest'

Els de Schepper gaat voluit in zaalshow 'Feest'

Print
Comédienne Els de Schepper zingt het in haar nieuwe zaalshow 'Feest', die donderdag in de Antwerpse Lotto Arena in première ging, drie uur lang uit.

'Feest' blikt terug op de elf zaalshows die de Schepper de voorbije twee decennia afhaspelde. Centraal in de voorstelling staat het leven, en hoe dat ondanks de dagelijkse frustraties vooral gevierd moet worden.

Rode draad is de absurditeit waarmee Els naar de wereld kijkt en de manier waarop ze die krankzinnigheid ombuigt tot relevante analyses. Daarbij zondigt ze zich aan huizenhoge clichés, maar niemand die er makkelijker mee wegkomt dan de Schepper zelf. Gezeten in een ballenbad beseft ze dat het leven niet altijd een lachertje is: 'Veni, vidi, vagina', ofte: 'Ik kwam, en ik zag dat het kut was'.

Het ene moment gaat de comédienne compleet loos, het andere is het pure ernst. Als ze onverwacht inzoemt op de schaduwzijde van het leven, valt er een ongemakkelijke stilte, tot de piano het van haar overneemt voor 'Ik hef het glas'.

De 'Scheppie Awards' die ze tussendoor uitreikt komen vooral haar zijdelingse grappen ten goede. Zoals de passage waarin ze Will Tura oproept om uit de kast te komen. Visueel spant het paaldansen met acht voluptueuze vrouwen dan weer de kroon.

'Feest' heeft zowel vormelijk als inhoudelijk zijn naam niet gestolen. Ook filosofisch zit de Schepper steviger dan ooit in het zadel, getuige haar slotgroet aan het eind van een lange bisronde: 'Het leven is zoals een wasmachine: ook als het niet draait, blijft het proper om ernaar te kijken."

Peter BRIERS

Foto FRBE

MEEST RECENT