Essevee kan Europese uitschakeling niet ontlopen

Print

Essevee kan Europese uitschakeling niet ontlopen

Na de winter zien we Zulte Waregem niet terug in de Europa League. De West-Vlamingen gingen in het Jan Breydelstadion met 0-2 onderuit tegen groepswinnaar Roebin Kazan. Standard, dat al uitgeschakeld was, verloor ook.

In Brugge stond er lange tijd 0-0 op het bord, wat zou volstaan voor Zulte. Maar op tien minuten van het einde kregen de Russen een strafschop, die omgezet werd door Natcho. Zulte Waregem moest komen en Dury bracht Carérès en Naessens in. Daardoor kwam er ruimte aan de overkant en daar profiteerde Rondon van: 0-2.

Maribor won met 2-1 van Wigan en mag door naar de volgende ronde.

Standard - IF Elfsborg

Voor de Rouches stond er niets meer op het spel. De jonge debutant Yanis Mbombo opende na een half uur de score met een heerlijke krul. Niet veel later maakten de Zweden gelijk via een schuiver van Nilsson.

Kort na de rust scoorden de bezoekers twee keer via Nilsson en Beckmann. De jonge mannen van trainer Guy Luzon konden er niet veel meer tegen inbrengen. De Luikenaars verlaten zo Europa met een schamele 1 op 18.

In de andere wedstrijd in groep C won het Oostenrijkse Red Bull Salzburg met droge 3-0 cijfers van het Deense Esbjerg. Salzburg wordt groepswinnaar met een knappe achttien op achttien en neemt Esbjerg (12) mee naar de zestiende finales. Elfsborg heeft vier punten, Standard één.

Foto Belga

MEER VOETBALNIEUWS