Belgacom gaat IT-systemen beter beveiligen

Belgacom gaat IT-systemen beter beveiligen

Belgacom gaat IT-systemen beter beveiligen

Print
De raad van bestuur van Belgacom heeft donderdag een plan goedgekeurd om de optimale beveiliging van zijn IT- en telecomsystemen in de toekomst beter te kunnen garanderen. Dat maakte Belgacom donderdagavond bekend in een persbericht.

Aanleiding voor het nieuwe plan rond cyberbeveiliging is de recente golf van internationale cyberspionage en de hacking waarmee Belgacom zelf geconfronteerd werd.

"Cyber security is voor Belgacom steeds een belangrijke prioriteit geweest", zegt Geert Standaert, Chief Technology Officer bij Belgacom, "niet alleen binnen ons bedrijf, maar ook voor onze klanten. Het is die focus op beveiliging die ons in staat heeft gesteld om in september de inbraak in onze IT-systemen vast te stellen en aan te pakken. En dankzij die succesvolle clean-up kunnen we vandaag ook onze telecomomgeving beter controleren en beschermen."

15 miljoen euro

Zo komt er onder meer een Cyber Defense Unit die zich uitsluitend zal bezighouden met het opsporen en oplossen van cyberincidenten. IT-platformen en netwerken zullen beter beveiligd worden. Het gaat om een meerjarenplan waarvoor in 2014 een investering van 15 miljoen euro wordt gedaan.

"Geen enkel individueel bedrijf kan een zero-risico garanderen wanneer het gaat om cyber-criminaliteit", benadrukt Stefaan De Clerck, voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom, "vooral niet in gevallen van internationale staatsspionage, zoals die de voorbije maanden aan het licht kwamen. Maar met dit plan willen wij als telecomoperator in elk geval ons deel van de verantwoordelijkheid opnemen", aldus De Clerck.

De Clerck zal het plan van Belgacom voorstellen aan de regering.

Belga

Foto Belga

MEEST RECENT