Zeven jaar cel voor seksueel misbruik van stiefdochters

Print
Stabroek - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 53-jarige trucker uit Stabroek donderdag veroordeeld tot zeven jaar cel omdat hij zijn twee stiefdochters het grootste deel van hun kindertijd seksueel misbruikt heeft.

De slachtoffers, nu 19 en 22, deden op 25 april aangifte. Het jongste meisje verklaarde dat het misbruik begonnen was toen ze 9 jaar was. Eerst bleef het beperkt tot aanrakingen, maar de beklaagde was steeds verder gegaan. Op haar zeventiende was ze thuis vertrokken.

Bij haar oudere zus was het misbruik nog vroeger begonnen: zij was amper 7. Toen ze op haar tiende wilde dat hij ermee stopte, had hij haar onder druk gezet met allerlei beloftes. Ze overhandigde de politie ook een USB-stick met daarop een 400-tal pornografische foto's van haar en haar zus, die tussen 2004 en 2008 gemaakt werden.

Relatie

De beklaagde werd verhoord en ontkende het misbruik, ook al stond hij mee op de foto's. Hij verklaarde dat hij een relatie had gehad met zijn oudste stiefdochter, nadat hij van haar moeder gescheiden was.

Volgens de rechtbank liet hij zijn omgeving geloven dat hij goed voor de meisjes zorgde, maar stond dat in schril contrast met de foto's en de verklaringen van de slachtoffers. Die wezen duidelijk op ernstig seksueel misbruik over een periode van twaalf jaar.

De beklaagde moet zijn stiefdochters vergoeden en de rechtbank stelde ook een deskundige aan om hun schade te kunnen begroten.

Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio