Nick Geys schuldig aan moord

Nick Geys schuldig aan moord

Nick Geys schuldig aan moord

Print
Balen - De Antwerpse assisenjury heeft Nick Geys (22) uit Balen donderdag schuldig bevonden aan de moord op Glenn Van de Weyer (18) uit Geel. Hij had zijn beste vriend op 21 mei 2011 het hoofd ingeslagen met een bijl in een bos langs het kanaal in Balen.

Nick had hem daar doelbewust mee naartoe genomen, omdat hij Glenn wilde confronteren met een aantal zaken die hem al langer dwars zaten. Hij dacht dat Glenn een affaire had met zijn ex-liefje Emily en dat hij achter zijn rug allerlei leugens verteld had. Nick was de dag voordien nog speciaal een bijl gaan kopen, voor het geval de confrontatie uit de hand zou lopen.

Toen Glenn ontkennend antwoordde op zijn vragen, was hij razend geworden. Hij wilde weggaan, maar kreeg de indruk dat het slachtoffer hem niet wilde laten vertrekken. Hij had toen zijn bijl genomen, waarop het slachtoffer volgens hem een mes had gepakt. Nick had hem toen met de bijl op het hoofd geslagen en bleef dat ook doen, zelfs toen Glenn al op de grond lag. Het slachtoffer liep diverse schedelfracturen en hersenbeschadigingen op.

Uit de keuze van het wapen, het aantal slagen en de kracht waarmee ze op een vitaal lichaamsdeel als het hoofd werden toegebracht, bleek volgens de jury duidelijk zijn intentie om te doden. Het feit dat hij het moordwapen de dag voordien gekocht had met de specifieke bedoeling om het tijdens de confrontatie te gebruiken, alsook de seconden die er verstreken waren tussen de beslissing om te slaan en het eigenlijk toebrengen van de slagen, toonden de voorbedachtheid aan.

Vrijdag zal het openbaar ministerie een straf vorderen. Op moord staat in principe de levenslange opsluiting, maar met verzachtende omstandigheden kan de straf zelfs zakken tot drie jaar.

VTT/Belga

Foto Belga

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio