Brussels café Delirium hernieuwt wereldrecord meeste bieren

Brussels café Delirium hernieuwt wereldrecord meeste bieren

Brussels café Delirium hernieuwt wereldrecord meeste bieren

Print
Het Brusselse biercafé Delirium viert zijn tiende verjaardag. Om die verjaardag te vieren, maar ook om aan te tonen dat Brussel boven Leuven staat, nodigde het café een deurwaarder uit voor een officiële telling van alle biersoorten die in de kelders van het café te vinden zijn. Die telde in totaal 3.162 bieren uit ongeveer 60 landen. De telling wordt doorgestuurd naar Guiness World Records, voor een officiële vermelding.

In oktober opende in Leuven het biercafé The Capital, dat zelf zegt het grootste biercafé ter wereld te zijn, met meer dan 3.000 bieren in de aanbieding. "Het werd tijd dat Brussel zijn positie ten opzichte van Leuven herbevestigde", zegt Joël Pêcheur van Delirium.

Toen het café tien jaar geleden opende, had het 2.004 bieren op de kaart. Het café had toen vijf werknemers, onder wie de drie stichters. Intussen zijn dat er 40 onder contract, en nog een twintigtal interims. Het café maakte een omzet van meer dan 5 miljoen euro.

Naast het biercafé zijn er intussen zeven themabars ontstaan, gewijd aan whisky, tequila, absint... Zes van hen bevinden zich ook in de Getrouwheidsgang, vlak bij de Brusselse Grote Markt.

Foto PN: Een heleboel Belgische bieren tentoongesteld in het Hopmuseum in Poperinge
BELGA

.

Nu in het nieuws