Twintig nieuwe titels voor Eén en Canvas

Twintig nieuwe titels voor Eén en Canvas

Twintig nieuwe titels voor Eén en Canvas

Print
Eén en Canvas hebben donderdag hun plannen voor het voorjaar uit de doeken gedaan. De vaste waarden blijven op post, maar vanaf januari worden ook twintig nieuwe titels op de kijker losgelaten.

Jean Philip De Tender, mediamanager Televisie, stelde de elf nieuwe programma's van Eén voor. Zo is er vanaf 2 januari 'Via Annemie', een nieuwe reportagereeks waarbij Annemie Struyf minder voor de hand liggende mensen volgt, zoals haar Poolse poetsvrouw, de bemanningsleden van een luxecruise of een terdoodveroordeelde in Texas.

In 'Iedereen Duivel', dat later in het voorjaar wordt uitgezonden, krijgt de kijker een blik achter de schermen tijdens de kwalificatiecampagne van de Rode Duivels. Fictie komt ook aan bod, onder meer in 'In Vlaamse Velden', een tiendelig drama dat het Gentse gezin Boesman volgt van het begin tot het einde van WOI, met in de hoofrollen Lize Feryn, Wietse Tanghe, Wim Opbrouck en Barbara Sarafian.

Canvas pakt dan weer uit met 'O La La La', een popquiz gepresenteerd door Siska Schoeters, waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen en vragen moeten beantwoorden over de brede wereld van de popcultuur. Netmanager Mark Coenen liet ook weten dat 'Reyers Laat' voortaan een extra editie op vrijdag krijgt en een nieuwe host: Kathleen Cools zal het programma afwisselend met Lieven Van Gils presenteren. 'Reyers op Vrijdag' brengt een terugblik op de week met twee gasten die een link hebben met elkaar.

In 'Niemandsland' trekt Rudi Vranckx in zes afleveringen van oost naar west in Afrika, van Mogadishu naar Timboektoe. Er komt ook een nieuwe reisreeks met Jan Leyers, maar details daarover konden nog niet gegeven worden.

Foto: Een beeld uit 'In Vlaamse Velden'

Beeld VRT

Nu in het nieuws