Marcel Wouters geeft origineel boek uit

Print

Marcel Wouters geeft origineel boek uit

Kapellen - Kapellenaar Marcel Wouters, nu 65, kreeg vier jaar geleden een drang om te schrijven. Niet om zomaar te schrijven. Na twee jaar limericks in mekaar te hebben gestoken, vond hij dank zij zijn zoon Koen en Herman Van Rompuy zijn ware roeping: korte verhaaltjes in de vorm van haiku’s.
Marcel Wouters was tot twee jaar geleden ambtenaar bij de Vlaamse overheid. Naarmate zijn afscheid van de actieve loopbaan naderde, voelde Marcel meer en meer behoefte om zijn gedachtenkronkels op papier te zetten. Hij begon dit te doen in de vorm van limericks. Tot na een tweetal jaar zijn oudste zoon Koen hem een mail stuurde:” Hou op met die limericks! Maak dan liever haiku’s zoals Herman Van Rompuy!” klonk het.

Marcel had daar wel oren naar. Niet dat hij de president van de Europese Raad naar de kroon wou steken, maar de uitdaging van het strikte haiku formaat sprak hem wel aan. Sedertdien vloeide de ene haiku na de andere uit zijn pen, maar toch hadden en hebben ze zijn eigen stempel:” Ik wou Herman Van Rompuy zeker niet na-apen” vertelt Marcel “ Om te beginnen ben ik zeker niet poëtisch aangelegd. Ook wilde ik de haiku’s aan mekaar rijgen en er korte verhaaltjes mee creëren. En in ieder geval wou ik ook niet de Japanse haikudichters achterna gaan en laat ik hun haikuverplichting, sfeerbeelden uit de natuur oproepen, voor wat ze is.”

Het resultaat is verrassend verfrissend. Soms humoristisch, soms doodernstig, oppervlakkig en dan weer diepzinnig, Marcel bespeelt het allemaal in zijn haikuverhaaltjes. Zijn vrienden-recensenten konden hem overtuigen om een bloemlezing te boek te stellen. Het resultaat is Haiku’s à Volonté, uitgegeven door Uitgeverij Het Punt in Dendermonde en kost 12 euro plus verzendingskosten. Bestellen kan via www.deleeswinkel.be, of bij de auteur, via marcel.wouters1@telenet.be.

Roland Haentjens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio