Bijna 4 op de 10 Belgen willen een tweedehands kerstcadeau

Bijna 4 op de 10 Belgen willen een tweedehands kerstcadeau

Bijna 4 op de 10 Belgen willen een tweedehands kerstcadeau

Print
Bijna vier op de tien Belgen zouden graag een of meerdere tweedehandscadeaus krijgen voor kerst. Eén op de tien landgenoten denkt erover na om gebruikte spullen te geven. Dat blijkt uit een onderzoek van tweedehandsketen Troc.com en iVox, bij 1.000 Belgen.

Ook de Kringwinkel merkt die trend. Het aantal tweedehandscadeaus zou tijdens de kerstperiode met een vijfde gaan toenemen. 52 procent ziet uiteraard vooral een voordeel in de aantrekkelijke prijs (52 procent). Daarnaast is het hergebruik ook goed voor het milieu, argumenteerde 37 procent. Eén op de drie vindt het ook gewoon leuk om de tweedehandsmarkt af te schuimen naar verborgen pareltjes. Evenveel Belgen denken ook origineel uit de hoek te kunnen komen met een tweedehandscadeau.

Crisis niet dé reden

Volgens Pierre Boseret, algemeen directeur bij Troc.com Benelux "is de crisis slechts één van de redenen. De retrorage zorgt ervoor dat mensen unieke stukken in huis willen halen. Nostalgie speelt daarin een grote rol. Anderen willen dan weer bewuster gaan consumeren", klinkt het.

De populairste tweedehandscadeaus:

Mannen

1. Boeken (47%)
2. CD’s en DVD’s (41%)
3. Informatica (laptop, tablet, smartphone)
4. Tuin en DHZ-artikelen (30%)
5. Kunst en moderne decoratie (20%)

Vrouwen

1. Boeken (64%)
2. Juwelen (39%)
3. Kledij of mode-accessoires (38%)
4. CD’s en DVD’s (35%)
5. Kunst en moderne decoratie (31%)

MCe, archieffoto