Den Bussel krijgt milieuvergunning onder voorwaarden

Print
Keerbergen -

GC Den Bussel krijgt een milieuvergunning voor twintig jaar onder voorwaarden. De provincie vreest naast geluidsoverlast voor problemen rond mobiliteit.De provincie geeft gunstig geantwoord op de vraag voor een milieuvergunning voor het nieuwe Gemeenschapscentrum Den Bussel dat de gemeente bouwt op de hoek van de Haachtsebaan en de Oudstrijderslaan.
Maar meteen worden er ook bijkomende voorwaarden opgelegd.

“Zo worden er strengere geluidsnormen opgelegd, die van toepassing zijn op woongebied”, zegt gedeputeerde voor milieu, duurzaamheid en milieuvergunningen, Luc Robijns (Groen). De gemeente liet daartoe al bijkomend de buitenmuren isoleren met geluidsisolatie wat voor een meerkost zorgde.

Maar ook rond mobiliteit stelt de provincie zich vragen. “Volgens het bestuur lost de automobiliteit zich op door de parkings in de buurt. Maar we hebben dit afgetoetst. Wanneer er driehonderd tot vierhonderd bezoekers naar Den Bussel afzakken kan dit voor ernstige verkeershinder zorgen. Zeker wanneer er op hetzelfde moment in de kerk, de parochiezaal of scholen ook activiteiten op het programma staan.” Dit zou kunnen leiden tot een verkeersinfarct. Een bijkomende ontsluiting via de parking van winkelwarenhuis Delhaize behoort tot de mogelijkheden.

Ook de voorziene tien fietsenstallingen zijn onvoldoende. “We willen weten waar en hoeveel fietsen men bijkomend kwijt kan”, vult Robijns aan.

Keerbergen krijgt zes maanden de tijd om op die vragen te antwoorden. Indien aan de voorwaarden niet is voldaan is het aan de milieuinspectie om bijkomende stappen te ondernemen. “Groen is blij dat Vlaams-Brabant verkeersveiligheid en leefbaarheid belangrijk vindt”, stelt voorzitter Guy Kestens van de lokale afdeling.

Chris De Bruy
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio