Celstraf met uitstel voor kinderverzorgster die baby mishandelde

Celstraf met uitstel voor kinderverzorgster die baby mishandelde

Celstraf met uitstel voor kinderverzorgster die baby mishandelde

Print
Deurne - De Antwerpse strafrechter heeft een vroegere kinderverzorgster van 23 uit Brasschaat veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel voor het toebrengen van opzettelijke slagen aan een jongetje van dertien maanden. Voor de onterende behandeling van drie andere kinderen werd ze vrijgesproken.

Een collega van de beklaagde deed op 7 december 2011 aangifte. Ze werkte samen met haar in een crèche in Deurne en had gezien hoe ze een baby die onophoudelijk huilde met zijn achterhoofd tegen een muur had geduwd. Het kind liep daarbij een bloedend wondje op en ze had er een foto van genomen.

Het was volgens die collega ook niet de eerste keer dat de kinderverzorgster haar boekje te buiten ging. De beklaagde had bij drie andere kinderen een doekje over hun gezicht gelegd en een deel ervan in hun mond gepropt. Ook daar had ze een foto van.

De twintiger werd verhoord en gaf de feiten toe. Later trok ze die bekentenissen weer in. Ze vertelde dat de baby eigenlijk gewond was geraakt, toen hij zijn hoofdje naar achter had gegooid en ontkende dat ze ooit doekjes in de monden van baby's had gepropt. Ze had die wel over hun oogjes gelegd, maar dat was volgens de verdediging niet echt een 'onterende' behandeling.

De rechtbank sprak haar voor dat laatste vrij, maar vond de slagen aan de baby wél bewezen. Haar straf met uitstel werd gekoppeld aan de voorwaarde dat ze zich psychotherapeutisch laat behandelen. Ze moet de ouders van het jongetje ook 1.000 euro schadevergoeding betalen.

Archieffoto Photo News

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio