Greipel: "Ik ben niet braaf maar fair"

Greipel: Ik ben niet braaf maar fair

Greipel: "Ik ben niet braaf maar fair"

Print
Een echte scoremachine, Andre Greipel. De Duitse kampioen zorgde er zowat in zijn eentje voor dat Lotto-Belisol zich handhaaft in de hoogste klasse, afgelopen seizoen met zeventien overwinningen. Komende maand hoopt hij in de Tour Down Under zijn 100e profzege te boeken.

"Ik ben klaar voor het seizoen dat komt. Het weer in Duitsland was vrij goed, zodat ik geen trainingsachterstand opliep. Laat de wedstrijden maar komen", zegt renner op de ploegstage in Mallorca.

"Ik hoop eindelijk ook eens een klassieker te scoren. In de voorjaarskoersen waar ik van hou. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn te hoog gegrepen, maar Kuurne of Gent-Wevelgem zie ik binnen bereik. Ik reken ook op een paar nieuwe doelen. De Giro, bijvoorbeeld, waar ik al drie jaar niet meer kwam. De Tour is natuurlijk elk jaar weer een doel."

Van de steeds grotere concurrentie in de massaspurts met onder meer Kittel en Démare ligt Greipel niet wakker. "Ach, het maakt spurten alleen maar interessanter. Het niveau verhoogt. Ik ben intussen 31 en dan bot je snelheid af, maar ik weet wat moet om mijn snelheid te behouden. Nog harder werken, in de eerste plaats."

Dat hij als spurter te braaf zou zijn, wuift Greipel weg. "Ik ben niet braaf maar fair. In een spurt fiets ik altijd rechtdoor. Wie te braaf is, wint toch niet?"

Lees meer in uw krant.

Luc Lamon

Foto Belga

MEEST RECENT