Europees Parlement bekroont ‘Broken Circle Breakdown’

Europees Parlement bekroont ‘Broken Circle Breakdown’

Europees Parlement bekroont ‘Broken Circle Breakdown’

Print
Een nieuwe dag is niet compleet zonder een nieuwe prijs voor The broken Circle Breakdown. Deze keer is het de LUX prijs, een filmprijs die wordt uitgereikt door het Europees Parlement.

De LUX Prijs werd in 2007 in het leven geroepen, met als doel de Europese film te promoten en de verspreiding van de winnende film in Europa te ondersteunen. The broken Circle Breakdown haalde het van twee andere ‘finalisten’: de Britse film The selfish Giant en het Frans-Italiaanse Miele.

De drie films werden vertaald in de 24 Europese talen en konden bekeken worden in 28 verschillende landen in een 40-tal steden. Daarnaast kregen de films van 25 november tot 6 december dagelijkse vertoningen in het Europees Parlement in Brussel en konden ze op een onlineplatform bekeken worden.

Deze LUX Prijs is de zoveelste prijs voor The broken Circle Breakdown. Heeft producent Dirk Impens zelf nog de tel bijgehouden? “We zitten ergens tussen de veertig en de vijftig prijzen ondertussen. Maar elke prijs is nog even welkom!”

GVER

.

Nu in het nieuws