Topprojectontwikkelaar stopt samenwerking Willemen

Van Reusel Dirk

Michel Van Poucke die al meer dan twintig jaar actief is als projectontwikkelaar in Lokeren zet een punt achter de samenwerking met Groep Willemen. Een contractuele onenigheid is de reden.

De Vlasmolen en de Linnenreder zijn samen goed voor 111 appartementen tussen de Grote Kaai en Sportlaan. Ook het toekomstige winkelproject Haagbeuk op de terreinen van De Hagewinde werd door Van Poucke aangebracht waarmee de man een duidelijke stempel drukt op de stadsvernieuwing in Lokeren. Ook in Sint-Niklaas en Tielrode is Van Poucke actief als lobbyist om bouwprojecten op te starten.

"Een projectontwikkelaar werkt vooral achter de schermen. Als ik weet krijg van panden of gronden die te koop zijn dan onderzoek wat mogelijk is op die site op stedenbouwkundig vlak maar ook wat commercieel haalbaar is. Soms duurt het jaren vooraleer ik een concreet voorstel rond heb dat ik dan voorleg aan een bouwonderneming", omschrijft Van Poucke zijn job. De Groep Willemen was zijn eerste aanspreekpunt maar een aanslepende onenigheid heeft Van Poucke doen beslissen die samenwerking stop te zetten. Wat niet wil zeggen dat hij stopt als projectontwikkelaar.

Van Poucke is mede-eigenaar van het immobiliënkantoor Immo Cubes en weet zo perfect naar welke woontypes veel vraag is. "In Lokeren verkopen de iets grotere appartementen heel vlot, terwijl er naar studio's heel weinig vraag is. De Vlasmolen is daar een mooi voorbeeld van, de verkoop van de appartementen met twee of drie slaapkamers verliep heel snel. Als ik er kom zijn de bewoners nog steeds heel enthousiast over hun aankoop. De vraag naar appartementen blijft en dat zal niet snel verminderen. Bouwgrond is schaars en duur en dan zijn appartementen de oplossing", weet Van Poucke.

De Hagewinde

Lokeren en in het bijzonder de middenstand kijkt argwanend uit naar het grote winkel-woonproject Haagbeuk dat op de terreinen van De Hagewinde zal verrijzen. "Veel mensen denken dat dit stil ligt, dat is zeker niet het geval. Er is intern een groep opgezet om het juiste product te ontwikkelen en dat is nog altijd zo. Het heeft geen zin om pakweg twintigduizend m2 winkeloppervlakte te voorzien als er maar vraag is naar bijvoorbeeld zesduizend m2.

DVR

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio