Lierenaar Joey in halve finale ‘De beste singer-songwriter’

Lierenaar Joey in halve finale ‘De beste singer-songwriter’

Lierenaar Joey in halve finale ‘De beste singer-songwriter’

Print
Lier - Is Joey Brocken de beste singer-songwriter? De jonge Lierenaar scoort alvast hoge toppen in het VIER-programma. Vanavond zit hij in de halve finale.

"Nooit verwacht dat ik bij de laatste vijf zou zitten”, zegt Joey. “Vorige week was mijn geluk dat Celien (Deloof, red.) door ziekte niet voluit kon presteren, vanavond is het echt weer erop of eronder. Maar wat het ook wordt: het is een mooi parcours geworden.”

Het programma had een stevige opdracht in petto. “We moesten in een week een Nederlandstalig nummer schrijven, dat we aan iemand opdragen. Gelukkig kregen we daarbij coaching, want ik heb nog maar weinig ervaring met zingen en componeren in eigen taal. Hoe ik daaraan begin? Het werd een zeer gevoelig nummer, maar aangezien het in het Nederlands is, komt het veel directer over. Geef mij toch maar het Engels, al was dit een goede les.”

Hooverphonic

Joey is 22, maar noemt zichzelf een laatbloeier in de muziek. “Pas op mijn veertiende leerde ik gitaar spelen. Daarna ging het snel.” Ondertussen volgt hij de richting Muziek op de PXL School in Hasselt, speelt hij in een paar groepen, en zingt hij in het achtergrondkoor bij Hooverphonic.

“Onlangs mocht ik alvast op gesprek bij CP Masters, een muziekuitgever die onderdak geeft aan onder meer Daft Punk en Britney Spears. Ik ben me er gaan voorstellen, maar het is nog te vroeg om zeggen wat dat gaat opbrengen.”

Tom Vets
Foto VIER

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio