Antwerpen wil BK veldrijden in 2017 organiseren

Antwerpen wil BK veldrijden in 2017 organiseren

Antwerpen wil BK veldrijden in 2017 organiseren

Print
In januari organiseert Waregem het Belgisch kampioenschap veldrijden. In 2016 is het Kempense Lille aan de beurt. Twee jaar later strijden ‘s lands beste crossers om de driekleur in Koksijde. 2017 bleef een gapend gat op de kalender, omdat Merelbeke zich eerder dit jaar terugtrok als organisator.

Lees ook:
Tongeren bevestigt kandidatuur BK veldrijden 2017

Onder meer Roeselare, Koekelare en Tongeren zien wel brood in het op poten zetten van het evenement dat traditioneel een publiekstrekker van formaat is. Nu sluit ook Antwerpen zich bij dat rijtje aan. Nog voor Kerstmis wordt een bod overgemaakt aan de Koninklijke Belgische Wielerbond. Die beslist allicht medio januari wie de voorkeur krijgt.

Niels Albert kroonde zich op het strand van Sint-Anneke tot Belgisch kampioen in 2011. Als Antwerpen het haalt, is de kans reëel dat zes jaar later op dezelfde omloop over winst of verlies wordt beslist, al speelt bij kandidaat-organisator Roland Descheemaeker ook het Noordkasteel in het achterhoofd.

“Ik was niet overtuigd van de omloop op de Linkeroever toen ik afgelopen zaterdag naar de Scheldecross keek. Naar mijn smaak had het parcours te veel van een criterium. Als we voor die plek kiezen moet de omloop lastiger, onder meer door het inlassen van extra zandstroken."

"Het Noordkasteel biedt ook tal van natuurlijke hindernissen. Een prachtige plek om een BK op poten te zetten. We leggen momenteel de laatste hand aan het dossier. Ook belangrijk: de stad Antwerpen staat achter ons. Voor 23 december aanstaande dienen we alles in bij de BWB.”

GV

Foto Photo News

Meer sportnieuws