Ian Thomas: "Ze noemden me homo op school"

Ian Thomas: Ze noemden me homo op school

Celebs

Ian Thomas: "Ze noemden me homo op school"

Print

Ian Thomas wordt een van de gezichten van de nieuwste Europese campagne tegen pesten. "Ik moest zelfs niet nadenken toen ze me vroegen."

Ian Thomas is een niet zo verwonderlijk gezicht voor de campagne tegen pesten. Toen de jongeman bekend raakte met zijn liedje 'Baby', begonnen ook voor hem de pesterijen op school. "Ik werd nooit gepest, tot dat liedje populair werd. Het begon klein met enkele kinderen die achter mijn rug homo begonnen roepen. Later lachten ze me uit door rond mij mijn liedje Baby te zingen en dan kreeg ik regelmatig eens een flinke duw in de gangen. Ik weet dus wat dat doet met een jong iemand en wat de gevolgen zijn. Op school hield ik me altijd kranig, maar meer dan eens lag ik 's nachts te huilen in bed", aldus Thomas in Het Laatste Nieuws.

"Ik krijg veel brieven van jonge fans die zich optrekken aan mijn verhaal, en dat doet wel deugd. Zelf ben ik er sterker uitgekomen en heb ik geleerd om het van me af te zetten. Ik heb de dingen leren plaatsen. Die boodschap wil ik nu ook overbrengen naar de andere kinderen."

Photo News / Mieke Geysmans

NIET TE MISSEN