Bus vertrekt met kinderwagen tussen deuren

Bus vertrekt met kinderwagen tussen deuren

Bus vertrekt met kinderwagen tussen deuren

Print
Dinsdagavond beleefde Hayat Ammar (24) uit Maasmechelen de schrik van haar leven toen haar kinderwagen, met haar vier maanden oud dochtertje in, vast kwam te zitten tussen de achterdeur van een vertrekkende Lijnbus.

"Aan het station van Genk stapte ik uit met mijn rug naar buiten, zodat ik de kinderwagen uit de bus kon tillen", zegt Hayat. "Maar toen ik buitenstond en de kinderwagen tussen de deuren van de bus stond, sloten die deuren opeens. Alsof dat niet genoeg was, vertrok de bus ook nog eens. Gelukkig had een student die mee met mij uitstapte, gezien wat er gebeurde. Hij rende zo hard hij kon om de bus bij te benen en begon op de voordeur te slaan. Op dat moment ging de chauffeur eindelijk op zijn rem staan.”

Inmiddels heeft Hayat klacht ingediend bij De Lijn. "De chauffeur hebben we nog niet kunnen spreken. Dat gaat eerstdaags gebeuren zodat we het voorval kunnen evalueren", klinkt het bij woordvoerster van De Lijn Sonja Loos. "Ik kan wel zeggen dat recente bussen uitgerust zijn met een veiligheidssysteem waarbij de bus niet kan vertrekken als de deuren niet gesloten zijn. Maar we hebben ook nog oudere bussen in dienst die daar niet mee uitgerust zijn.”

CN
Foto CN

MEEST RECENT