Turnhoutse politie weigert cipiers te vervangen

Turnhoutse politie weigert cipiers te vervangen

Turnhoutse politie weigert cipiers te vervangen

Print
Turnhout - Vrijdag de dertiende belooft een hete dag te worden voor justitie. De vakbonden kondigen een algemene staking aan voor alle diensten en het personeel van de FOD Justitie. Klap op de vuurpijl: in Turnhout wil de politie de stakende cipiers vrijdag niet vervangen.

De cipiers zijn woest over het toenemend personeelstekort en de werkdruk. “Eén voorbeeld: in de gevangenis van Antwerpen is er nu een overbevolking van 70 procent”, sneert het ACV Openbare Diensten. “Toch blijft het bij minister Turtelboom windstil.”

Als de cipiers staken, wordt de lokale politie verzocht de bewakingstaak over te nemen. Maar vermits ook de ACOD-politievakbond een stakingsaanzegging heeft lopen als politiemensen worden opgevorderd om gevangenisbewakers te vervangen, roert nu ook het Turnhoutse politiekorps zich.

“In mijn korps is de stakingsbereidheid wat betreft dienst in de gevangenissen behoorlijk groot”, zegt korpschef Roger Leys. “De burgemeester kan ons opvorderen, maar er is een afspraak om dat niet te doen. De ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken kunnen ons ook opvorderen, maar we hoorden nog niks.”

HHM

Foto Bert De Deken: de gevangenis van Turnhout.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio