Gerenommeerd nv Renders in moeilijkheden

Nv Renders en nv Renders Service hebben woensdag aan de rechtbank van koophandel voor zes maanden bescherming tegen schuldeisers gevraagd. Het bedrijf hoopt zo tijd te kopen voor een doorstart, al dan niet na een overname.

drombouts

Bij Renders in Beerse maken ze al dertig jaar vrachtwagentrailers op maat. Echt maatwerk in functie van wat de klant vraagt. Er zijn momenteel ongeveer tachtig personeelsleden, maar die zijn in ruime mate tijdelijk werkloos.

De nichemarkt waarin Groep Renders opereert, staat erg onder druk. Om competitief te blijven, wil het bedrijf het productieproces nu omvormen naar de assemblage van onderdelen, aangeleverd door derden.

Noodrem

"We hebben aan de rechtbank een collectief akkoord voor de schuldeisers gevraagd", legt advocaat Youri Steverlynck uit. De familie Renders trekt op tijd aan de noodrem.

"Renders is een bedrijf waarvan de knowhow door vriend en vijand wordt erkend. Door deze vraag bij de Rechtbank van Koophandel wil Renders ademruimte creëren om die herstructurering op de best mogelijke manier door te voeren. Dat kan door een overname of door een herfinanciering. Als de rechtbank op ons verzoek ingaat, houden we de boot tot zolang drijvende."

Lees meer in Gazet van de Kempen.

Marc Helsen

Foto Mia Uydens

MEER OVER Beerse

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio