Mode

Tips: Zo scoor je tweedehands designitems aan een prikje

Print

Tips: Zo scoor je tweedehands designitems aan een prikje

Steeds meer tweedehandswebsites bieden designstukken aan een prikje aan. Voor een trui van Walter Van Beirendonck tel je dan nog maar 270 euro neer. Een paar iconische schoenen van Isabel Marant kost je nog maar 220 euro.

Zowat alle tweedehandssites merken een stijging in vraag en aanbod van echte designstukken. Vooral Marc Jacobs, Essentiel, Chanel, Gucci en Louis Vuitton zijn gegeerd bij aanbieders en bieders. Al zijn er enkele dingen waar je op moet letten:

- Hoed je voor namaak. Als de prijs te mooi om waar lijkt te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Je kan ook altijd vragen voor meer foto's, of een keertje het item in het echt vragen te zien om de echtheid na te gaan. Er zijn ook sites zoals katheleys.com en designer-vintage.com die spullen vooraf al screenen op hun echtheid.

- De maten kunnen nogal eens een insteker zijn. Vraag daarom steeds naar de exacte afmetingen van een kledingstuk, zodat je zeker bent dat het je past vooraleer je tot de aankoop overgaat.

- Vraag steeds of je garantie hebt: ben je niet tevreden over een item, kan je het dan nog terugsturen?

- Lees de beschrijving van het item aandachtig: hoe meer gebreken er opgesomd staan, hoe betrouwbaarder de aanbieder meestal is.

Photo News / Mieke Geysmans

NIET TE MISSEN