Kamer halveert uittredingsvergoedingen

Kamer halveert uittredingsvergoedingen

Kamer halveert uittredingsvergoedingen

Print
Nadat de vertrekpremie werd geschrapt voor Kamerleden die vrijwillig vertrekken, wil de Kamer nu ook de uittredingsvergoeding halveren van maximaal 48 naar 24 maanden. Dat schrijft La Libre Belgique. Daarnaast wordt ook het mes gezet in het aantal bijzondere functies bij het Bureau van de Kamer.

Volgens de krant is er een politiek akkoord over de aanpassing van het systeem van de uittredingsvergoedingen. Zo zullen parlementsleden maximaal recht hebben op een vergoeding van 24 maanden in plaats van 48 maanden. De nieuwe regel gaat in vanaf volgende legislatuur.

Verwacht wordt dat het Bureau van de Kamer de hervorming volgende week goedkeurt. Het is afwachten of de andere parlementen de strengere regel zullen overnemen.

Naast de nieuwe regels rond uittredingsvergoedingen buigt de Kamer zich vrijdag ook over een vermindering van het aantal bijzondere functies betreft. Het gaat dan onder meer om de functies van voorzitter, ondervoorzitters, quaestoren en secretarissen. Die functies geven recht op een extra vergoeding.

Belga, Archieffoto

MEEST RECENT