Overleden Arjan welkom, broertje niet

Overleden Arjan welkom, broertje niet

Overleden Arjan welkom, broertje niet

Print
Wilrijk - Hoewel hun zoontje Arjan al meer dan een jaar geleden overleed, kregen Andy en Jelta Debaere begin december nog een brief van Onderwijs Antwerpen in de bus. “Vanaf 1 september 2014 kan Arjan naar de lagere school gaan”, stond er. “Er schort iets aan het systeem”, vindt Andy Debaere.

Arjan Debaere was begin oktober 2012 binnengegaan in het Sint-Augustinusziekenhuis voor een routineoperatie aan zijn amandelen en poliepen. Tijdens die operatie was een gaatje ontstaan ter hoogte van de luchtwegen en dat leidde er uiteindelijk toe dat Arjans vitale organen het een voor een begaven. Arjan werd nog met spoed overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Leuven, maar overleed op 5 oktober 2012, iets na middernacht.

Vorige week kregen Arjans ouders een brief van Onderwijs Antwerpen. Het is een brief die talloze Antwerpse ouders de voorbije dagen hebben ontvangen. “Maar voor ons is dit echt pijnlijk”, vertelt Arjans vader Andy Debaere. “Temeer omdat er in de brief ook verwezen wordt naar de voorrangsregel die wordt toegepast wanneer je je kind wil inschrijven in de school waar je andere kind al gaat.”

“Net die voorrang werd ons destijds ontzegd toen we ons jongere zoontje Joran wilden inschrijven bij de school waar Arjan had gezeten. Uiteindelijk is het ook zonder de voorrangsregel allemaal goed gekomen en is Joran toch ingeschreven geraakt in diezelfde school. Maar een beetje menselijkheid inbouwen in het systeem zou volgens ons geen kwaad kunnen.”

Ondertussen kregen Andy en Jelta per telefoon al excuses aangeboden van de onderwijsadministratie.

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen

Dennis Van Damme
Foto: kleine Arjan overleed in oktober 2012

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio