Eerste Stannah Cyclocross op terrein oude stationsloods

Print

Eerste Stannah Cyclocross op terrein oude stationsloods

Essen -

Het terrein rond de oude stationsloods in Essen wordt op zaterdag 21 december het toneel voor de eerste Stannah Cyclocross in Essen. Voor de Molenheidevrienden is het al de 48ste cross die ze organiseren op Essense bodem.

René Van Hooydonck (71) is al 31 jaar voorzitter van de Molenheidvrienden.
“Ik ben een werkende voorzitter”, zegt hij. “Ik kan het niet laten om hier zelf te komen helpen. Ook op de dag van de koers loop ik rond op het terrein.”

In totaal worden er vier tenten opgesteld. “Er zijn twee VIP-tenten en twee publiekstenent. In totaal goed om een paar duizend gasten op te vangen. De rechterhand van voorzitter Van Hooydonck is Wim Mens. Hij staat mee in voor de opbouw van het parcours. “Het aanbrengen van het materiaal verloopt op deze locatie gemakkelijk. We zitten hier met vrij vaste grond en hebben niet moeten ploeteren met heftrucks. Het zand voor de heuveltjes op het parcours was ook al aanwezig. Het lag hier allemaal al. We hebben enkel het zand moeten ophopen met een bulldozer.”

Bochtenwerk

De totale lengte van het parcours bedraagt 2517 meter. “Ik heb zelf opgemeten”, zegt Van Hooydonck. “Vorig jaar zaten we rond de 2700 meter, maar dat betekent niet dat de renners nu meer toeren moeten maken.”

Volgens Van Hooydonck ligt het parcours er dit jaar iets moeilijker bij. “Door het bochtenwerk is het technisch moeilijker voor de veldrijders. In het parcours zitten vijf lussen of bochten en we hebben ook nog twee bruggen voorzien. Aan de quarantaine stallen zullen de renners op verharde weg kunnen rijden.”

In Essen komt volgende zaterdag het kruin van de cyclocrosswereld over de vloer. Zo ook renners uit eigen gemeente en omstreken zoals Zdenek Stybar, Tom Meeusen, Jim Arnouts, Bart Arnouts, Kevin Pauwels, Wietse Bosmans en Jef Boden.

Initiatie voor kinderen

Veel kinderen dromen er van om zelf eens op de fiets door de modder te ploeteren.
Dat kan. Ook dit jaar is er een jeugdinitiatie op woensdag 18 december voor kinderen van zes tot twaalf jaar oud. Onder begeleiding van een aantal grote namen uit de veldritwereld mogen zij proeven van het nieuwe parcours in essen. Breng je fiets, helm en een sportieve ingesteldheid mee en kom om 13.30u naar de publiekstent op het parcours. Elke deelnemer ontvangt een toegangsticket voor een van zijn begeleidende ouders. Inschrijven kan via 0475.79.74.86 of francis@optiekmichiels.be

Info: www.molenheidevrienden.be

MaT
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio