Fraude bij WK-loting? (video)

Was de loting voor het WK gemanipuleerd? In Zuid-Amerika zijn ze rotsvast overtuigd van wel. Als bewijs circuleert op YouTube een bijzonder druk bekeken filmpje dat de fraude moet bewijzen. Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, zou stiekem de balletjes verwisseld hebben.

dvansant

Tik op YouTube 'FIFA SCANDAL' in en u ziet in detail hoe Valcke de loting zou gemanipuleerd hebben. In het filmpje wordt ingezoomd op de handen van de secretaris-generaal van de FIFA. Telkens Valcke een balletje kreeg aangereikt door een van de opgetrommelde voetbaliconen die de loting verrichtten, verdwenen zijn handen secondenlang onder de presentatiedesk waardoor ze niet meer zichtbaar waren voor de televisiecamera's.

Op dat moment, wil de complottheorie, had Valcke de kans om het papiertje dat uit het balletje kwam om te wisselen voor een ander papiertje dat onder zijn desk klaar lag. Vergezocht? Niet volgens het zelfde filmpje dat de handelingen van Valcke vergelijkt met die van de rondborstige Fernanda Lima. Zij opende de balletjes waarmee de positie van de landen in hun groep werd bepaald. En anders dan Valcke bleven haar handen wel altijd in beeld. Bovendien waren de papiertjes die zij uit de balletjes toverde gekreukeld, terwijl de papiertjes van Valcke keer op keer opmerkelijk glad gestreken waren.

In Argentinië circuleert nog een andere theorie. De Argentijnen kwamen terecht in de makkelijke groep F, iets wat journalisten van de krant La Nacion al voor de loting bevestigd hadden gekregen bij een bron van de FIFA.

WVo Foto Reuters

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio