Vuurwerkvrije vakantieparken volgeboekt

Vuurwerkvrije vakantieparken volgeboekt

Vuurwerkvrije vakantieparken volgeboekt

Print
Vuurwerk mag dan bij de feestelijke overgang van oud naar nieuw horen, veel mensen en vooral dieren blijven er liefst heel ver van weg. Minstens twaalf vakantieparken in Nederland, eentje bij de Belgische grens, dragen voor de kerstvakantie het label 'vuurwerkvrij'. En ze waren in geen tijd volgeboekt.

"Vooral gezinnen met kinderen en/of huisdieren vluchten voor het lawaai van vuurpijlen en voetzoekers", zegt Bas Hoogland, commercieel directeur bij Landal GreenParks. "Wij hebben het idee zes jaar geleden gelanceerd. Anderen zijn op de kar gesprongen. Veel mensen boeken na de feestdagen al direct voor de komende jaarovergang. Steeds meer mensen leiden een hectisch leven en verkiezen het jaar in schoonheid en vooral in alle rust af te sluiten."

Ook Roompot Vakantieparken, bijzonder populair bij Vlaamse gezinnen, spreekt van een succes. "Een van de vuurwerkvrije parken is het aan België grenzende Brabantse park 'de Bikkels'. Ook vijfsterrenkustpark Texel is een vuurwerkvrij park. En ja, er hebben veel Vlamingen geboekt", zegt Paula van de Wetering.

In ons land zijn voor zover bekend geen 'vuurwerkvrije' vakantieparken. Bij Center Parcs zegt men ons wel dat de Belgische vakantieparken zo goed als vol zitten.

Archieffoto PDR
TG

.

Nu in het nieuws