Wijk- en dorpsraden willen verder werken

De vertegenwoordigers in de Mechelse wijk- en dorpsraden willen graag verder werken. Bij voorkeur binnen een stedelijk kader. Dat is gebleken na een gezamenlijk overleg.

dvansant

De beslissing om de adviesraden af te schaffen, leidt tot veel ongenoegen bij de Mechelaars die al jaren vrije tijd voor opofferen voor het welzijn in hun stad. "Maar ook tot strijdvaardigheid. Alle wijk- en dorpsraden blijken het volmondig eens te zijn over de waarde van de bestaande structuur van het participatiebeleid", zegt woordvoerder Kevin Polfliet.

De raadsleden drukken de wens uit om de bestaande structuur te behouden, maar ze zijn wel bereid om te praten over nieuwe en in overleg opgestelde werkafspraken. Het nieuwe plan dat bevoegd schepen Katleen Den Roover (N-VA) eind november voorstelde, wordt niet gedragen. Zij belooft in januari een nieuw overleg. "De wijk- en dorpsraden wensen gezamenlijk in dialoog te gaan met het stadsbestuur en zullen dan ook de nodige initiatieven nemen in die richting", legt Polfliet uit.

SVH

MEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio