1 / 3

Herwaardering stadskanker heeft al bijna 670.000 euro gekost

De aankoop en de sanering van de stadskanker op de Grote Markt heeft de stad Mechelen tot vandaag 667.968 euro gekost. Woensdag is gestart met de afbraak van de resterende panden.

dvansant

Na een instorting van de krotten op de hoek van de Frederik de Merode- met de Scheerstraat in mei 2012 werd een gedeelte van de panden gesloopt. Momenteel volgt de rest. Volgens schepen voor Stadsvernieuwing Greet Geypen (Open Vld) verkeerde de huizenrij in te slechte staat om ze nog te behouden.

Meulders en Zoon uit Heist-op-den-Berg kreeg de opdracht voor de verdere sloop voor 14.943 euro toegewezen. Het stutten van de panden gedurende meer dan jaar heeft de stadskas 41.107 euro gekost. Uiterlijk volgende week moet de klus reeds geklaard zijn.

"Tegen maart hopen wij een investeerder te vinden voor een nieuw project", stelt de schepen. Mechelen wil een kant en klaar voorstel met bouwvergunning afleveren. "Er zijn al enkele geïnteresseerden, maar wij willen de marktbevraging afwachten. Bij de toewijzing verlenen wij een opstalrecht voor de duur van de bouw", legt Geypen uit. Ze hoopt dat de realisatie in de zomer van 2014 kan starten.

SVH

Foto's Patrick HattoriMEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio