Opnieuw gooien met woorden in Letterenhuis

Opnieuw gooien met woorden in Letterenhuis

Opnieuw gooien met woorden in Letterenhuis

Print
Antwerpen - In het Letterenhuis in de Minderbroedersstraat vindt op donderdag 12 december voor de tweede maal de verbale battle WORDt plaats. Slam, rap, kleinkunst en poëzie gaan in de persoon van Mike (nomobs), Nachtman, Axl Peleman, Elisabet Severino Fernandes, Magot, Jee Kast en Piet met elkaar in de clinch. "Een jaar geleden werd het pleit beslecht in het voordeel van kleinkunst", zegt organisator en jurylid Seckou. "Elke artiest krijgt 10 à 15 minuten de tijd om z'n ding te doen. Na afloop is het aan het juryteam en het publiek om uit te maken wie de meest overtuigende performance neerzette.

Een mix aan stijlen en verbalen expressievormen wordt het honderdkoppig publiek in het gezicht geslingerd. Slam is allicht de vorm waarmee zij het minst vertrouwd zijn. "Het is het verbaal gooien met gedichten. Het zit hem in de manier waarop je de tekst brengt", zegt Seckou, zelf een slam poet. "Het gaat erom niet-saai te dichten, om er te staan. Het is een ritmisch en tegelijk sociaal gebeuren. Het publiek moet immers ook begrijpen waarover het gaat. Maar het mooie blijft dat je er helemaal je eigen ding van kan maken."

RUAE
Foto Patrick De Roo

WORDt, donderdag 12 december, van 20 tot 22u in het Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, Antwerpen. Slechts 100 plaatsen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio