Borsbeek verhoogt belastingen met 1 procent

Borsbeek verhoogt belastingen met 1 procent

Borsbeek verhoogt belastingen met 1 procent

Print
borsbeek - Met een mix van besparingen, efficiëntere dienstverlening én een belastingverhoging bereidt Borsbeek fikse investeringen voor. Zo ligt een plan voor Fort 3 klaar en breidt basisschool De Klinker uit.

Na net geen jaar aan de macht is de meerderheid van Borsbeek Anders, N-VA en Groen klaar met haar meerjarenplan tot 2019. Daarbij zag het bestuur zich volgens burgemeester Dis Van Berckelaer geconfronteerd met uiteenlopende uitdagingen. Niet alleen is Borsbeek in de provincie de kleinste gemeente, het is ook de tweede dichtst bevolkte Vlaamse gemeente, waardoor het een aantal gelijklopende problemen kent zoals Antwerpen.

“Met een begroting van 10 miljoen euro werken we wel met de mogelijkheden van een klein dorp”, zegt Van Berckelaer. Om de investeringen te kunnen betalen, ziet het bestuur zich genoodzaakt tot een belastingverhoging. De aanvullende personenbelasting wordt opgetrokken van 6 naar 7 procent, goed voor 450.000 euro extra inkomsten.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Zuid.

JvdPo

Foto Patrick De Roo: Nog deze legislatuur moeten de klascontainers van De Klinker plaats ruimen voor een uitbreiding van de school.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio